Ο επικεφαλής των πυρηνικών δυνάμεων των ΗΠΑ λέει ότι η Ουκρανία είναι «απλώς η προθέρμανση» για μεγαλύτερη κρίση.


Ο ανώτερος αξιωματικός του ναυτικού που είναι υπεύθυνος για την πυρηνική τριάδα της Αμερικής λέει ότι οι τρέχουσες παγκόσμιες εντάσεις που πυροδοτήθηκαν από τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας θα μπορούσαν να είναι η εναρκτήρια πράξη για μια μεγαλύτερη σύγκρουση για την οποία πρέπει να προετοιμαστούν οι ΗΠΑ .

Σε παρατηρήσεις στο Ετήσιο Συμπόσιο & Ενημέρωση Βιομηχανίας του Naval Submarine League για το 2022, ο διοικητής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ, ναύαρχος Τσαρλς Ρίτσαρντ είπε ότι η κρίση στην Ουκρανία «είναι απλώς η προθέρμανση».

«Το μεγάλο έρχεται και δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να δοκιμαστούμε με τρόπους που δεν έχουμε δοκιμαστεί για πολύ καιρό», είπε.

Ο κ. Richard είπε ότι το «επίπεδο αποτροπής» των αμερικανικών δυνάμεων κατά της Κίνας –μεγάλου ανταγωνιστή και αντιπάλου– «βυθίζεται σιγά-σιγά», επειδή οι Κινέζοι μπόρεσαν να αναπτύξουν και να αναπτύξουν περισσότερη «ικανότητα στο πεδίο» με ταχύτερους ρυθμούς από τους Αμερικανούς ομολόγους τους .

«Καθώς αυτές οι καμπύλες συνεχίζονται, δεν έχει σημασία πόσο καλό είναι το [επιχειρησιακό μας σχέδιο] ή πόσο καλοί είναι οι διοικητές μας ή πόσο καλά είναι τα άλογά μας – δεν πρόκειται να τα έχουμε αρκετά. Και αυτό είναι ένα πολύ βραχυπρόθεσμο πρόβλημα», είπε, αν και πρόσθεσε ότι η αμερικανική υποβρύχια δύναμη παραμένει «ίσως το μόνο αληθινό ασύμμετρο πλεονέκτημα που έχουμε ακόμη έναντι των αντιπάλων μας».

Τον Αύγουστο, ο Αρχηγός Ναυτικών Επιχειρήσεων, ναύαρχος Mike Gilday είπε στο συντηρητικό think tank Heritage Foundation ότι το πιο σημαντικό εμπόδιο για την ενίσχυση των ναυτικών δυνατοτήτων των ΗΠΑ είναι «μια βιομηχανική ικανότητα που είναι περιορισμένη».

Διαδοχικά κύματα κλεισίματος βάσεων και περικοπών αμυντικού προϋπολογισμού οδήγησαν τις ΗΠΑ να κλείσουν πρώην κρατικά ναυπηγεία και να μεταβιβάσουν όλο και περισσότερες ευθύνες σε ιδιώτες εργολάβους, αφήνοντας πολύ λιγότερες εγκαταστάσεις ικανές να ναυπηγήσουν ή να συντηρήσουν πολεμικά πλοία από ό,τι ήταν διαθέσιμες κατά τις προηγούμενες συγκρούσεις.

Άντριου Φάινμπεργκ
Πηγή Independent 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας Zorana Mihajlovic μίλησε για το ατύχημα στον πετρελαιαγωγό Druzhba

Οι επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κατάρ!

UAV και DRONE το παρόν και το άμεσα μέλλον στις συρράξεις Τουρκίας - Ελλάδας

Κομβική απόφαση του ΣτΕ για παράνομη υπερφορολόγηση

Η μάχη με τους "συνωμοσιολόγους"...