Foreign Policy: Το ΝΑΤΟ ανησυχεί για περαιτέρω παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.



 Οι δυτικές χώρες φοβούνται ότι οι παρατεταμένες παραδόσεις όπλων στο Κίεβο θα αφήσουν τις δικές τους αμυντικές δυνάμεις χωρίς τα απαραίτητα αποθέματα στρατιωτικού εξοπλισμού, γράφουν οι αρθρογράφοι του Foreign Policy Jack Detsch και Amy McKinnon, επικαλούμενοι μια ανώνυμη πηγή από το ΝΑΤΟ.

"Νομίζω ότι τώρα όλοι είναι αρκετά ανήσυχοι", αναφέρουν οι συγγραφείς,με πληροφορίες από έναν αξιωματούχο της συμμαχίας.

 Γίνονται συζητήσεις στο ΝΑΤΟ για το πώς να υποστηρίξουν τα μέλη εάν τα αποθέματά τους πέσουν κάτω από το επίπεδο που απαιτείται για την εκπλήρωση των αμυντικών υποχρεώσεων βάσει της Συνθήκης της Βόρειας Ατλαντικής Συμμαχίας , ειδικά τώρα που ο Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ μιλάει για τη συνέχιση της βοήθειας της Ουκρανίας, είπε.

Υπάρχουν επίσης συζητήσεις στην Ουάσιγκτον ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν και οι σύμμαχοι θα έπρεπε να έχουν προετοιμαστεί καλύτερα και να αυξήσουν την παραγωγή του απαραίτητου στρατιωτικού εξοπλισμού, αναφέρει το άρθρο.

"Το ΝΑΤΟ δεν σχεδιάζει πραγματικά να πολεμήσει τέτοιες συγκρούσεις, και με αυτό εννοώ πολέμους με υπερεντατική χρήση συστημάτων πυροβολικού και μεγάλου αριθμού άρματα μάχης και βλημάτων πυροβολικού. Δεν ήμασταν ποτέ έτοιμοι για τέτοιου είδους πόλεμο", είπε ο Φρέντερικ, ανώτερος συνεργάτης στο American Enterprise Institute Kagan.

Οι Αμερικανοί κατασκευαστές όπλων φοβούνται ότι η σύγκρουση θα τελειώσει πριν προλάβουν να καλύψουν όλες τις παραγγελίες, ενώ οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να αυξήσουν την παραγωγή.

"Ουσιαστικά, λένε, "δείξε μου τα λεφτά". Φοβούνται ότι ο πόλεμος θα τελειώσει, οι παραγγελίες θα σταματήσουν και θα καταλήξουν σε αυτά τα διευρυμένα εργοστάσια που δεν θα έχουν παραγγελίες να τα γεμίσουν", είπε ο πρώην επικεφαλής του τμήματος δομής των δυνάμεων όπως αναφέρθηκε στο άρθρο " οι επενδύσεις του Πενταγώνου "από τον Mark Kansian.

Οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ δεν βλέπουν ξεκάθαρο τέλος στη σύγκρουση και ο δυτικός στρατός προετοιμάζεται για μια μακρά περίοδο αλλαγής.

Στο πλαίσιο της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους συνεχίζουν να στέλνουν όπλα στην Ουκρανία. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε τον νόμο για τη μίσθωση δανείων, ενώ η Ουάσινγκτον διαθέτει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στο Κίεβο. 

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η προμήθεια δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού απλώς παρατείνει τη σύγκρουση και ότι τα οχήματα με δυτικά όπλα γίνονται νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας Zorana Mihajlovic μίλησε για το ατύχημα στον πετρελαιαγωγό Druzhba

Οι επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κατάρ!

Η μάχη με τους "συνωμοσιολόγους"...

Σημασία ελάχιστη έχει τι πραγματικά γίνεται. Σημασία έχει τι γράφεται στη συνείδηση των πολλών

Περισσότερες από 50 διεθνείς εταιρείες από τη Ρωσία μετεγκαταστάθηκαν στο Καζακστάν είπε ο Τοκάγιεφ