Αντέχεις την αλήθεια; Επεισόδιο Νο1 Μια μικρή ιστορία δημιουργικής διπλωματίας.


 

Αντέχεις την αλήθεια; 

Επεισόδιο Νο1 Μια μικρή ιστορία δημιουργικής  διπλωματίας. 

Από το 2001 που ανέλαβε το τιμόνι της Τουρκίας ο Ερντογάν υπήρξε άμεση και θεαματική αναβάθμιση της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας. Και όμως βρισκόταν τότε ακόμα υπο δανεισμό από το ΔΝΤ, δλδ σε περίοδο μνημονίων όπως εμεις, με μια όμως τεράστια διαφορά. Τα μνημόνια δεν θα έβαζαν χέρι στις "αμυντικές" δαπάνες της χώρας.
Ο Ερντογάν αφού βρήκε το χώρο να κάνει τα παιχνίδια του έβαλε σε λειτουργία τα σχέδια που υπήρχαν στο συρτάρι από την εποχή του Κεμάλ Ατατούρκ και που ανά τριετία επικαιροποιουν ειδικές υπηρεσίες της Τουρκίας. Προσέξτε όχι πολιτικοί, όχι τσαρακια, όχι ανώνυμα γραφεία, ούτε καθηγητές γεωπολιτικής που σουλατσαρουν από τηλεοπτικό παράθυρο σε ραδιοφωνικό μικρόφωνο ανακυκλώνοντας παπατζες, αλλά ειδική "αφανής" υπηρεσία (Gölge - σκιώδης εταιρεία) που έχει αυτό το αντικείμενο ως αποκλειστικό.
Ο Ερντογάν για τις ανάγκες της Σκιάς πήρε ένα ανύπαρκτο τουρκικό Think Tank (δεξαμενή σκέψης με την επωνυμία Centre for Strategic Centre - SAM) την οποία περιέβαλε με τον μανδύα της Πανεπιστημιακης Τυβενου και άρχισε τις συνδέσεις με τα αντίστοιχα think tank όλων των μεγάλων δυνάμεων Αμερική, Ρωσία, Κίνα, Γερμανία, Ιαπωνία και μέσα από μια 20ετη πορεία σήμερα συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δεξαμενές σκέψεις του πλανήτη. ΣΕ ΟΛΕΣ!
Ξέρετε τι είναι οι δεξαμενές σκέψεις για τις ξένες χώρες; ΧΑΡΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΌΜΕΝΩΝ 50 ΧΡΌΝΩΝ.
Την ίδια στιγμή που η Τουρκία σκόπευε στην ισχυρή εξωτερική πολιτική στην Ελλάδα τα κάναμε μόνιμα σκατά. Απανωτες εκλογές, συνεχείς αλλαγές κυβερνήσεων, και το χειρότερο κατ έτος αλλαγή κυβερνητικών σχημάτων. Δίνοντας το μήνυμα ότι είμαστε η χώρα του αχταρμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική και παντελώς χρεοκοπημένη οικονομικά και κυρίως πνευματικά.
Η Ελλάδα απείχε για 7 χρόνια ακόμα και από την κεντρική σκηνή του ΝΑΤΟ σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει μερικά εκατομμύρια, τόσα όσο άξιζαν τα καύσιμα στο κυβερνητικό τζετ που έδινε τον μήνα ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος για να μας σώσουν...
Φυσικά αυτό το εκπληκτικό κενό η Τουρκία το εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο χτίζοντας διπλωματία ταυτόχρονα με τη δημιουργία ενός υπέρ εξοπλισμένολυ στρατού. Έναν στρατό που σταθερά ανέβαινε δύο δύο τις θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.
Δημιουργώντας δηλαδή μια ηγέτιδα δύναμη στο υπογάστριο της Ευρώπης.
Στο επόμενο επεισόδιο: Η άρρηκτη σχέση των Γερμανών, των Ρώσων, η κρυφή συμμαχία Σιίτων, Σουνιτών και της βουδιστικής Ασίας, καθώς η υπονόμευση της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ
Στο τρίτο επεισόδιο: Ένα μυρμήγκι στο ρουθούνι και το γυναικείο άρωμα.
ΥΓ Θα κουραστείτε να διαβάζετε από εδώ και πέρα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η μάχη με τους "συνωμοσιολόγους"...

Βόμβα από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο: Ενσωμάτωση των εμβολίων κατά του covid19 στα παιδικά εμβόλια

Η Ρωσία υπόσχεται σιτηρά στα φτωχότερα έθνη Η Μόσχα θα προμηθεύσει επίσης δωρεάν λιπάσματα σε τέτοιες χώρες, είπε ο Ρώσος πρόεδρος

UAV και DRONE το παρόν και το άμεσα μέλλον στις συρράξεις Τουρκίας - Ελλάδας

ΕΚΤΑΚΤΟ : Σε 12 περιοχές της Ουκρανίας ηχούν αυτή τη στιγμή (15.45) οι σειρήνες