Τα πιόνια, τα εξοπλιστικά και η μεγαλύτερη εικόνα

 Διαβάζω τους περισσότερους αναλυτές της χώρας μετά το κατ΄εμέ φιάσκο σχεδόν του συνόλου των προτάσεων (οι Γάλλοι έχουν μάπα καρπούζι στην ενδιάμεση λύση, οι Ολλανδοί αποσύρουν την άμεση παράδοση των 2 κορβετών ενώ τα 4 πλοία 2 ολλανδικά και 2 βελγικά γίνονται δεύτερες και τρίτες σκέψεις, οι Αμερικάνοι δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω από αυτά που υπόσχονται - και όχι δίνουν - και εν τέλει οι μοναδικοί σοβαροί έμειναν οι Ισπανοί και οι Βρετανοί με τους πρώτους όμως να έχουν ένα εξαιρετικό πλοίο αλλά ολίγον ακριβό για την τσέπη μας. 

Τι έγινε όμως μέσα σε μόλις 2 εβδομάδες που οδήγησαν σοβαρές χώρες να κάνουν πίσω ουσιαστικά χάνοντας 5 δις από τα ταμεία τους;; 

Υπάρχουν δύο γεγονότα και μια υποψία. Την υποψία που την μεταδίδουν πολλοί Έλληνες αναλυτές είναι ότι η Αμερική θα επιχειρήσει να γυρίσει την κατάσταση στην Τουρκία, προφανώς ανατρέποντας τον Ερντογάν, συνεπώς στην περίπτωση αυτή όλες οι χώρες που μας έδωσαν προσφορά θέλουν να πάρουν μερίδιο από την Τουρκία και τα 5 δις είναι φραγκοδίφραγκα μπροστά σε όσα μπορεί να δώσει η Τουρκία. Όμως αυτό το σενάριο ισχύει;  

Κατ΄εμέ που δεν είμαι Τουρκολόγος, ούτε αναλυτής 5 αστέρων με θέση σε πανεπιστήμιο να λαμβάνω 2500 ευρώ το μήνα, κάνουν λάθος. Ο Ερντογάν δεν πέφτει εκτός και αν καταφέρουν και τον φάνε όπως έκαναν στον Καντάφι ή τον Μουμπάρακ ή τον Σαντάμ. Γιατί ο Ερντογάν είναι αυτό ακριβώς για την Τουρκία ο δικτάτορας με υψηλή ακόμα απήχηση, ο αντισυστημικός που πολεμάει με τον δαίμονα που λέγεται δύση. Αυτό το παραμύθι πουλάει στον μουσουλμανικό πληθυσμό και φαίνεται πως πιάνει. 

Η Τουρκία του Ερντογάν ΔΕΝ ανήκει στη δύση, έχει σαφή ανατολικό προσανατολισμό, όπως άλλωστε έχει και η αδελφή χώρα της η Γερμανία. Στη σειρά άρθρων με τίτλο Αντέχεις την Αλήθεια που σας έγραψα πέρυσι και βρίσκομαι πολύ κοντά στην επικαιροποίηση τους σας έλεγα ότι δημιουργούνται νέοι άξονες και ανεξάρτητα από το ποιος θα κυβερνάει τις μεγάλες χώρες (Αμερική, Ρωσία, Γερμανία, Βρετανία) όλα τα πιόνια έχουν ήδη λάβει θέσεις. 

Στο προφίλ μου πριν μερικούς μήνες ένας κύριος έλεγε ότι με τον Μπάιντεν θα πέσουν πύραυλοι στο Ιράν, θα σκοτωθούν με την Ρωσία και θα αποκατασταθούν οι σχέσεις με Κίνα. ΤΙΠΟΤΑ από αυτά δεν έγινε, τουναντίον, η Αμερικανορωσική σύγκληση βρίσκεται σε εξέλιξη, οι συνομιλίες με το Ιράν συνεχώς βελτιώνονται και αντιθέτως ειδικά με τις τελευταίες εξελίξεις για τις αποκαλύψεις από την προέλευση του ιού οι Αμερικανοκινεζικές σχέσεις βρίσκονται στα κόκκινα. 

Ακριβώς ότι σας έγραφα πριν έναν χρόνο. Ο δρόμος του μεταξιού δεν είναι τίποτα άλλο από συμμαχίες και στο δρόμο του μεταξιού η Ρωσία δεν αποτελεί κόμβο όπως η Τουρκία, αλλά μια παράκαμψη... Τυχαίο;;;; 

Καθόλου βέβαια. Γιατί και η Ρωσία αντιλαμβάνεται πλέον τον κίνδυνο Κίνα, έναν κίνδυνος 200 εκατομμυρίων στρατιωτών και άλλων 500 εκατ. εφέδρων άμεσα επιστρατεύσιμων. Και οι ορδές των Κινέζων όπως ακριβώς και τον Μογγόλων πριν 800 χρόνια περίπου για να φτάσουν στον διακαή τους πόθο, την Ευρώπη, πρέπει περάσουν από τις Ρωσικές Στέπες εκεί που φυλάσσετε όλο το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας... 

Μιλάμε για τρομακτικά νούμερα και το χειρότερο με εξοπλισμούς που αναπτύσσονται αθόρυβα, που έχουν κοπιάρει οτιδήποτε καλό κυκλοφορεί στην αγορά, πολλές φορές ενώνονται τεχνολογίες για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.  Ενδεικτικά το βαρύ αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων Τype 052D destroyer το οποίο είναι πιστό αντίγραφο του γνωστού σας εμάς ως Arleigh Burke και την αναβαθμισμένη έκδοση Τype 055 (κατηγορίας καταδρομικού) ή τα αεροσκάφη  j-31 που είναι βελτιωμένα αντίγραφα του F35B ή το j-20 το δεύτερο 6ης γενιάς αεροσκάφος πιστό αντίγραφο του F22. Φυσικά είναι αμέτρητες οι αντιγραφές και εν συνεχεία βελτιώσεις. 

Η Αμερική λοιπόν δεν θέλει σε καμία περίπτωση μια δύναμη όπως η Τουρκία και η Γερμανία  στον άξονα που σχηματίζει η Κίνα και διαφαίνεται πως το ίδιο δεν επιθυμεί και η Ρωσία. Και αν σήμερα γίνεται προσπάθεια σύγκλησης (πχ η Αμερική μόλις προχθές επέτρεψε την ολοκλήρωση του North stream 2) μεταξύ των χωρών της Αραβικής χερσονήσου, του Ισραήλ, της Ευρώπης και των Ιράν και Ρωσία εκεί ακριβώς κρύβεται το μυστικό. 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα κάτσουν και γονατιστοί στην Γερμανία και την Τουρκία.

Πάνω σε όλο αυτό το περίεργο πλαίσιο έρχεται να κουμπώσει και η Ελλάδα. Κανείς δεν θα διστάσει να την θυσιάσει εφόσον όμως επιτύχουν 100% αποδέσμευση της Τουρκίας από το Κινεζικό άρμα. Αλλά από την άλλη η Ελλάδα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα που σε έναν μελλοντικό παγκόσμιο πόλεμο είναι ικανή να δημιουργήσει το κατάλληλο ανάχωμα στις κινεζικές ορδές που σήμερα εξαπλώνονται σαν μικροκυτταρικό επιθετικό  καρκίνωμα ελέγχοντας πάνω από το 42% των χωρών της Αφρικής (και το 62% της οικονομίας...)

Κάπως έτσι κατά την ταπεινή μου άποψη φθάσαμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Ένα γιγάντιο εξοπλιστικό 15 δις τα επόμενα πέντε χρόνια (για τόσα μιλάμε και όχι για 5 δις του ΠΝ) που θα φέρει την Ελλάδα 20 χρόνια μπροστά από την Τουρκία θα βύθιζε τις απέλπιδες προσπάθειες να φέρουν πίσω στο μαντρί την Γερμανία και την Τουρκία.  Συνεπώς η Ελλάδα πολύ πιθανόν να μην δει καν εξοπλιστικό πρόγραμμα τώρα, αλλά λύσεις ισοζυγίου, όπως μεταχειρισμένα πλοία, άξια και αξιοπόλεμα και αναβάθμιση μετά το 2030 που όλα τα γρανάζια θα βρίσκονται στην κατάλληλη θέση. 

Δεν είναι τυχαίο πως όλα τα κράτη της Μεσογείου προετοιμάζονται για αυτό ακριβώς το σενάριο. Αίγυπτος, Ισραήλ, Τυνησία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, όλοι στο ίδιο έργο. Άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο.






Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί των 567 δις που είναι εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό και έχουν τρελαθεί οι οπαδοί του Σώρρα (παράκληση να ανοίξουν τα μάτια τους)

Η σφαγή των αμνών... Μερος τρίτο από το παζλ

Πέντε ερωτήματα για την εκτόξευση πυραύλων της Βόρειας Κορέας

Το νομικό καθεστώς των Ιμίων - Ο επίσημος χάρτης της Τουρκίας

Σημασία ελάχιστη έχει τι πραγματικά γίνεται. Σημασία έχει τι γράφεται στη συνείδηση των πολλών