Βόμβα από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο: Ενσωμάτωση των εμβολίων κατά του covid19 στα παιδικά εμβόλια



Σε μια αποκάλυψη προχώρησε το Πανεπιστήμιο του Οχάιο πριν μερικές εβδομάδες που πέρασε απαρατήρητη σχετικά με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences .

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου προσπαθούν να ενσωματώσουν ένα αντιγόνο κορωνοϊού στο εμβόλιο ιλαράς-παρωτίτιδας-ερυθράς (MMR) ως τρόπο παραγωγής ανοσίας για τον COVID-19 στα παιδιά.

Την αποκάλυψη έκανε ο Jianrong Li, ανώτερος συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής ιολογίας στο Τμήμα Κτηνιατρικών Βιοεπιστημών και Λοιμωδών Νοσημάτων της Πολιτείας του Οχάιος, ο οποίος δήλωσε :

Πιέζουμε να φτιάξουμε ένα εμβόλιο για βρέφη και παιδιά με την ιδέα ότι αν μπορούμε να ενσωματώσουμε το εμβόλιο  COVID στο εμβόλιο MMR και έτσι θα είχαμε προστασία από τέσσερα παθογόνα - ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά και SARS-CoV-2 σε ένα ενιαίο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Η δήλωση έρχεται σε μια εποχή όπου το αντιεμβολιαστικό κίνημα το οποίο διαχρονικά στοχεύει στο εμβόλιο MMR και έχει εναντιωθεί και στο εμβόλιο του COVID19 ιδιαίτερα για τα παιδιά και από τα στοιχεία φαίνεται να κερδίζει έδαφος έναντι αυτών που έχουν επιλέξει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κατά της COVID19. 

Οι επιστήμονες για να δημιουργήσουν το αντιγόνο που διεγείρει την ανοσία σε αυτό το υποψήφιο εμβόλιο,  χρησιμοποίησαν μια έκδοση prefusion της πρωτεΐνης ακίδας SARS-CoV-2 - το σχήμα που έχει στην επιφάνεια του ιού πριν ο ιός μολύνει ένα κύτταρο. Η ακίδα κλειδώθηκε σε αυτή τη μορφή αλλάζοντας έξι από τα αμινοξέα της σε προλίνες, ένα άκαμπτο αμινοξύ. Τα πρώτα δημοσιευμένα αποτελέσματα δείχνουν ότι το αντιγόνο 6P είναι πιο αποτελεσματικό από την πρωτεΐνη ακίδας 2P με την οποία δημιουργήθηκαν τα υπάρχοντα εμβόλια COVID-19 με βάση το mRNA και τον αδενοϊό, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Σύμφωνα με τους ίδιους ερευνητές τα εμβόλια αυτά θα είναι σε μορφή σπρέι γιατί από τις πρώτες έρευνες φαίνεται να υπάρχει καλύτερη απόκριση σε σχέση με τα ενέσιμα, ενώ οι ερευνητές έχουν βρει τον τρόπο σε λιγότερα απο μια εβδομάδα να ανανεώνουν το εμβόλιο με το τελευταίο στέλεχος που κυκλοφορεί σε κάθε περιοχή. 


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει μεγάλες απώλειες λόγω διακοπής λειτουργίας του Starlink

Οι 8 Τούρκοι που ζητά ο Ερντογάν και τα δύο μέτρα και σταθμά της Τουρκίας!

Απ΄ότι πήρε το αυτί μου, πολύ σύντομα θα τεθεί το θέμα της μαντήλας στην Ελλάδα!

Διανομή φυλλαδίων στα Ελληνικά για την "αγάπη" μεταξύ αλλόθρησκων και μουσουλμάνων στην Αττική