Ο Ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει μεγάλες απώλειες λόγω διακοπής λειτουργίας του Starlink



 Οι διακοπές στη λειτουργία του δορυφορικού δικτύου Starlink στην Ουκρανία θα οδηγήσουν σε μεγάλες απώλειες τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. 
 
 Οι διακοπές στη λειτουργία του δορυφορικού Διαδικτύου Starlink απειλούν να οδηγήσουν σε σημαντικές απώλειες για τον ουκρανικό στρατό, δήλωσαν Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες. 
 
"Αυτό είναι το πιο ισχυρό κανάλι για τη μετάδοση πληροφοριών μάχης από τα πεδία στο αρχηγείο και πίσω, πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων", δήλωσε ο στρατιωτικός ειδικός Ντμίτρι Ντροζντένκο .

Πρόσθεσε ότι τα στρατεύματα συντονίζονται μέσω του Starlink, άρα αποτυχίες στο σύστημα θα δημιουργήσουν προβλήματα σε όλη τη διαχείριση.

Το Starlink βοηθά επίσης σε επιθέσεις πυραύλων και πυροβολικού. Οι δορυφορικές επικοινωνίες δεν είναι ενσωματωμένες στα οπλικά συστήματα που διαθέτει η Ουκρανία : το ίδιο HIMARS εκτοξεύεται επίσης χρησιμοποιώντας GPS , αλλά οι κεφαλές οικισμού δεν βλέπουν τη συσσώρευση εξοπλισμού, ανθρώπινου δυναμικού, οχυρώσεων και ναρκοπεδίων

«Είναι το Starlink που βοηθά τους χειριστές εκτοξευτών πυραύλων και τους διοικητές πυροβολικού να λαμβάνουν αντικειμενικά δεδομένα από τη γραμμή επαφής σε πραγματικό χρόνο και να επιλέγουν τους πιο σημαντικούς στόχους», εξήγησε ο στρατιωτικός ειδικός απόστρατος συνταγματάρχης Γιούρι Κνούτοφ .

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία μπορεί να παρεμποδίσει ή να μπλοκάρει εντελώς το σήμα Starlink στο έδαφος, εάν το GPS αποτύχει.
«Κάθε δορυφόρος είναι αρκετά πρωτόγονος από άποψη σχεδιασμού, δεν έχουν φθηνή και σοβαρή προστασία για κανάλια επικοινωνίας», πρόσθεσε.

Την προηγούμενη μέρα, ο ιδρυτής της SpaceX Elon Musk είπε ότι η εταιρεία του δεν μπορούσε πλέον να πληρώνει για τις υπηρεσίες Starlink στην Ουκρανία. Νωρίτερα, τα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα έγγραφα, έγραψαν ότι η SpaceX ζητά από το Πεντάγωνο να καλύψει αυτά τα έξοδα.

Μέχρι σήμερα, περίπου 20.000 τερματικά Starlink έχουν μεταφερθεί στην Ουκρανία. Ο Μασκ είπε ότι οι σχετικές εργασίες στοίχισαν στη SpaceX 80 εκατομμύρια δολάρια και μέχρι το τέλος του έτους, το κόστος αυτό θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Το Πεντάγωνο είπε ότι βρισκόταν σε συνομιλίες για το δορυφορικό Διαδίκτυο Starlink στην Ουκρανία.

Το Starlink είναι ένα δορυφορικό δίκτυο επόμενης γενιάς που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο. Η SpaceX έχει εκτοξεύσει περισσότερους από 2.300 δορυφόρους σε τροχιά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας Zorana Mihajlovic μίλησε για το ατύχημα στον πετρελαιαγωγό Druzhba

Οι επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κατάρ!

UAV και DRONE το παρόν και το άμεσα μέλλον στις συρράξεις Τουρκίας - Ελλάδας

Κομβική απόφαση του ΣτΕ για παράνομη υπερφορολόγηση

Η μάχη με τους "συνωμοσιολόγους"...