Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε το αδιανόητο...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε το αδιανόητο... Να οδηγήσει τεράστιο μέρος του λαού στην πολιτική ανυπακοή.

Στην ιστορία της Ελλάδας δύο περιπτώσεις πολιτικής ανυπακοης έχουν καταγραφεί. Η μία επίσημα καταγεγραμμένη στην ιστορία της χώρας μας και η άλλη μένει να μελετηθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος. 

Πολλοί θα περίμεναν ότι ίσως η πρώτη φορά να ήταν επί της 7ετους διακυβέρνησης των Συνταγματαρχών, όμως η αλήθεια είναι πως τότε είχαμε εξεγερσεις αλλά όχι μαζική πολιτική ανυπακοή. 

Η πρώτη φορά ήταν στην Κατοχή, τότε που μαζικά οι Έλληνες πολίτες αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με την απαίτηση των κατακτητών για εργασία στα εργοστάσια του Ράιχ. 


Τη δεύτερη φορά τη ζούμε στις μέρες μας, όσο και αν το πολιτικό σύστημα το αρνείται τα δεδομένα που προκύπτουν από τα λόγια τους αν μπουν σε ένα παζλ αποκαλύπτεται το μέγεθος του δράματος. 

Χθες το πρωί λαοπροβλητος ειδικός (μου διαφεύγει η ειδικότητα του) στα Παραπολιτικά FM δήλωσε "απογοητευμένος" γιατί πάνω από το 50% δεν φορούν μάσκα ενώ αν βάλει και αυτούς που την φορούν σωστά τα πόστα εκτοξεύονται. Δικά του λόγια όχι δικά μου. 

Την ίδια μέρα ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας ρίχνει την ευθύνη για την έξαρση του ιού στις κινητοποιήσεις των μαθητών και φοιτητών (πράγμα που φυσικά δεν ισχύει γιατί τα θετικά τεστ σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες είναι ελάχιστα) αλλά και στις μυστικές και "παράνομες συναντήσεις σε σπίτια". Δικά του λόγια όχι δικά μου. 

Ταυτόχρονα όλη η κοινωνία συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης έχουν ένα απίστευτο ανέκδοτο. Εισπραξιμοτητα προστίμων... Η αστυνομία γράφει και οι πολίτες τους γράφουν... Δικά τους στοιχεία και όχι δικά μου. 

Δηλαδή παραδέχονται εμμέσως ότι ο κόσμος πλέον αντιλαμβάνεται αυτή την κατάσταση ως επαχθή και ότι ζει υπο συνθήκες κατοχής. Οπότε ως αντιδραστικός λαός που έχει τη λύση στο αιμα του και δεν κάνει τίποτα παραπάνω από ότι έκανε υπό την κατοχή της γερμανικής μπότας. Την σιωπηλή πολιτική ανυπακοή. 

Από την πρώτη στιγμή που αντιληφθηκα τι έρχεται πολύ πριν την κωμικοτραγική συνέντευξη του Υπουργού Υγείας πριν από 367 ημέρες που έλεγε ότι δεν χρειάζονται μέτρα, διατύπωσα την άποψη ότι σε μια κρίση που θα κρατήσει πολλά χρόνια (υγειονομική + οικονομική + εθνική) το μεγαλύτερο λάθος είναι να αστυνομικόποιήσεις ένα υγειονομικό πρόβλημα. Και από τη στιγμη αυτή απλά εχασαν το παιχνίδι και μάλιστα πριν καν βγουν από τα αποδυτήρια... 

Είναι η λεγόμενη κατάρα της δεξιάς που αν και τόσα χρονια στην πολιτική δεν λένε να καταλάβουν ότι δεν χρειάζονται σε όλα τα προβλήματα να ρίχνεις πρόστιμα και ότι μεγαλύτερη αξία έχει να μιλήσεις και να πείσεις τον άλλον...

Το ποστ αναρτήθηκε στο Facebook την 25-2-2021

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας Zorana Mihajlovic μίλησε για το ατύχημα στον πετρελαιαγωγό Druzhba

Η μάχη με τους "συνωμοσιολόγους"...

Βόμβα από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο: Ενσωμάτωση των εμβολίων κατά του covid19 στα παιδικά εμβόλια

Η Ρωσία υπόσχεται σιτηρά στα φτωχότερα έθνη Η Μόσχα θα προμηθεύσει επίσης δωρεάν λιπάσματα σε τέτοιες χώρες, είπε ο Ρώσος πρόεδρος

UAV και DRONE το παρόν και το άμεσα μέλλον στις συρράξεις Τουρκίας - Ελλάδας