Αυτές τις κρίσιμες ώρες επέλεξε η κυβέρνηση να παίζει με το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Δεν μπορεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να διατείνεται ότι ασχολείται προσωπικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις, να κοκορεύεται για τα δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων που δίνει η χώρα μας για εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά την ίδια ώρα οι Υπουργοί του να παίζουν τένις με τα νεύρα των στρατιωτικών και να τίθεται ζήτημα μέχρι και κατάρρευσης του στρατεύματος το προσεχές διάστημα. 

Το σκεφτήκαμε πολύ να γράψουμε αυτό το άρθρο, από τη μια ο νόμος λαιμητόμος που εάν τολμήσεις και μιλήσεις σε βάζουν στην γκολοτίνα της δικαιοσύνης επειδή τόλμησες να πεις την αλήθεια και από την άλλη είναι είναι 20.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που άπαξ και αποχωρήσουν ομαδικά θα καταρρεύσει το σύστημα Άμυνας της χώρας. 

Ο λόγος για του ΕΠΟΠ, τους Επαγγελματίες Οπλίτες που σήμερα αριθμεί περί τα 20.000 στελέχη και που τις τελευταίες ημέρες λόγω ανικανότητας Υπουργών μπήκαν στο γήπεδο του τένις ως το μπαλάκι. 

Ας δούμε όμως τι έχει γίνει και γιατί όλο αυτό απειλεί την ασφάλεια της χώρας. 

Στο συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων προβλέπεται ότι δικαίωμα να βγει στη σύνταξη έχει ο στρατιωτικός που είτε γίνεται 60 ετών είτε συμπληρώνει 40 έτη σε υπηρεσία. Είναι το γνωστό νομοθέτημα έκτρωμα που ξέρουμε ως Νόμος Κατρούγκαλου, που επιβάλει εμμέσως πλην σαφώς σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας να υπηρετούν ένστολοι που ανήκουν στην ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ...

Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι παράλληλα βρίσκεται σε ενέργεια ένας άλλος νόμος, από την εποχή όπου πραγματικά όπως αποδεικνύεται στην πράξη κάποιοι ενδιαφερόντουσαν για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και ναι μιλάω για την εποχή της χούντας των Συνταγματαρχών, όπου με το Νομοθετικό Διάταγμα 445 του 1974 η Χούντα καθόρισε ο ανώτατη ηλικία για να υπηρετούν οι Υπαξιωματικοί τα 50 έτη.  



Προσέξτε τώρα τι έχει γίνει. 

Σε 16 μήνες από τώρα ο πρώτος ΕΠΟΠ που φτάνει σε ηλικία 50 ετών, ακριβώς επειδή βρίσκεται σε ισχύ ο νόμος της Χούντας, θα τεθεί σε υποχρεωτικό συνταξιοδότηση, με τη διαφορά όμως ότι επειδή βρίσκεται σε εφαρμογή ο νόμος Κατρούγκαλου ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 60 ΕΤΩΝ. 

Με λίγα λόγια θα απολύσουν 20.000 στελέχη και θα τους πουν περάστε από το ταμείο, αν ζείτε, σε 10 χρόνια. 

Ούτε στις μπανανίες δεν γίνονται αυτά. 

Προσέξτε τώρα. Όλα αυτά δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας. Αποτελούν ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ που έδωσε το Υπουργείο Εργασίας στο ΒΟΥΛΗ μετά από ερώτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, την οποία θα σας παραθέσουμε στο τέλος του άρθρου. 

Επειδή το πρόβλημα θα βρεθεί προ τετελεσμένου μέσα στα επόμενα 2 με 3 χρόνια, όταν οι πρώτες σειρές ΕΠΟΠ θα καταλαμβάνονται από το όριο ηλικίας των 50 ετών το συνδικαλιστικό όργανο των στρατιωτικών η ΠΟΜΕΝΣ και ιδιαίτερα ο Γραμματέας για τα θέματα των ΕΠΟΠ, πχιας (ΠΖ) Νίκος Αντωνόπουλος, τον οποίο τυγχάνει να γνωρίζουμε και προσωπικά έχουν ξεκινήσει έναν τιτάνιο αγώνα ενημέρωσης του κόσμου για το θέμα αυτό με τελικό προορισμό την ΔΕΘ όπου οι στρατιωτικοί θα πραγματοποιήσουν μαζί με αστυνομικούς λιμενικούς και πυροσβέστες συγκέντρωση και πορεία. 

Το ΘΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ άμεσα προς όφελος των υπηρετούντων (είτε με τον τροποποίηση του νόμου της Χούντας, είτε με την τροποποίηση του νόμου Κατρούγκαλου)  προκειμένου ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ. 

Στελεχών που βλέποντας ότι εδώ και τρία χρόνια που κυβερνά η ΝΔ, η υποτιθέμενη φιλοστρατιωτική παράταξη ότι βρίσκουν τοίχο και με δεδομένο ότι οι μισθοί είναι καθηλωμένοι για 13η χρονιά, ενώ ουσιαστικά ούτε όλα τα αναδρομικά δεν τους έχουν επιστρέψει από τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ (με τη βούλα του ΣτΕ) ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟ 2012, όσοι έχουν ειδικεύσεις που τους δίνουν άμεσα εργασία στον ιδιωτικό τομέα  αποχωρούν με αποτέλεσμα το στράτευμα να έχει μικρή μεν αιμορραγία -προς το παρόν -  αλλά καίριας σημασίας γιατί αποχωρούν στελέχη που για να αναπληρωθούν θα χρειαστεί ΔΕΚΑΤΙΑ και πλέον.  

Φανταστείτε το σενάριο να έχουμε τις νέες λαμπερές μας πανάκριβες γαλλικές φρεγάτες και να μην έχουνε ναύτες για το μηχανοστάσιο... 

Γιατί όπως το πάνε μερικοί το γράμμα εκεί οδηγούμαστε... 




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χαμός με την Νέα Φιλική Εταιρεία και την Πανελλαδική Διαμαρτυρία

Ο Άξονας Γερμανίας - Κίνας - Τουρκίας σε πλήρη σύνδεση

Περί της ΕλληνοΑιγυπτικης ΑΟΖ Μέρος πρώτο : Περί μετρήσεων ο λόγος!

Περί ΑΟΖ Ελλάδας Αιγύπτου ο λόγος