Σταυρόλεξο για λίγους : LNG - ΡΩΣΙΑ - ΚΙΝΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΥΡΩΠΗ και το μεγάλο φαγοπότι



Σήμερα στο άρθρο μας θα καταλάβετε πόσο ηλίθιοι πολίτες είμαστε ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ και κυρίως πως οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν διστάζουν να φτωχοποιήσουν δεκάδες εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες στο όνομα της εξυπηρέτησης του αφηγήματος που θέλουν να μας μοσχοπουλήσουν. 

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 

Ο κανονικός τίτλος θα του άρθρου θα έπρεπε να είναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΕΙΣ ΓΝΩΣΙΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. Γιατί αυτό ακριβώς γίνεται όπως θα δείτε πιο κάτω. Προσέξτε δεν είναι ζήτημα Ελλάδας ή κάποιων χωρών. Είναι ζήτημα όλης (πλην μιας χώρας...) της Ε.Ε. και των μελών του ΝΑΤΟ. 

Για να καταλάβετε τι λέω πρέπει να δούμε λίγο την διαδρομή του χρήματος. Είναι πολύ απλή. Η Ευρώπη καίγεται για LNG. Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι κυρώσεις που οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι επέβααν στην Ρωσία όλες οι χώρες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ γενικότερα έχουν μπει σε ένα άτυπο ράλι εξεύρεσης LNG από οποιαδήποτε πηγή εκτός Ρωσίας. Σωστό μέχρι εδώ θα έλεγε κανείς. Από τη στιγμή που υπηρετείς αυτό το αφήγημα (κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας) θα υποστείς και τις συνέπειες αλλά και θα προσπαθήσεις να αναπληρώσεις τις ποσότητες από άλλες πηγές. 

Τι γίνεται όμως όταν οι "άλλες πηγές" εν τέλη είναι η ίδια η Ρωσία; Ωχ τι είπατε κύριε; Ποιος είστε;;; 

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Η Ρωσία είναι ένας πολύ μεγάλος παραγωγός LNG. Επειδή έχει υποστεί κυρώσεις δεν μπορεί να εξάγει πλην των χωρών που δεν συμμετέχουν στις κυρώσεις (υπάρχουν 198 χώρες στον κόσμο και κυρώσεις έχουν επιβάλει περίπου οι 35). Οι περίπου 165 χώρες που δεν έχουν κυρώσεις δεν έχουν τις δυνατότητες που έχουν οι 35 οι οποίες ανήκουν στο λόμπι των ισχυρών αυτού του κόσμου ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΚΙΝΑ (για το LNG) ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (για το ρωσικό Πετρέλαιο). 

Η Κίνα έχει τις υποδομές και κυρίως την δυνατότητα να μεταπωλεί το ρωσικό LNG (το οποίο αγοράζει με 70% έκπτωση στις τρέχουσες τιμές) αναβαπτίζοντας το ως Κινεζικό. 

Ναι καλά διαβάσατε και ακόμα καλύτερα καταλάβατε. Την λαμογιά που μέχρι χθες έκαναν οι εφοπλιστές στα διεθνή ύδατα, τώρα την κάνουν τα ίδια τα κράτη. Γιατί αυτή η έκπτωση του 70% την καρπώνονται εξάγοντας το LNG σε κανονικές τιμές προς την Ευρώπη. 

Ενδεικτικό στοιχείο 1 :  Η συνολική ποσότητα κινεζικού LNG που έχει μεταπωληθεί είναι πιθανώς πάνω από 4 εκατομμύρια τόνοι, που ισοδυναμεί με το 7 τοις εκατό των εισαγωγών φυσικού αερίου της Ευρώπης το εξάμηνο έως τα τέλη Ιουνίου. 

Ενδεικτικό στοιχείο 2 : Η Κίνα αμέσως μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ακριβώς επειδή μπορεί να "βλέπει" τις εξελίξεις και τα λάθη των άλλων, αποφάσισε να ΑΜΕΣΩΣ να αυξήσει τις εισροές τόσο σε Φυσικό Αέριο, όσο και σε LNG από τη Ρωσία, ενώ οι πραγματικές της ανάγκες ήταν σαφέστατα μειωμένες λόγω των μέτρων κατά του COVID19 (πολιτική zero covid) ενώ ταυτόχρονα ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ με νόμο την δημοσίευση στοιχείων από την υπηρεσία Τελωνείων για τις εισαγωγές και εξαγωγές υδρογονανθράκων... Κοινώς ήξερε για άλλη μια φορά και βρέθηκε στην κρίση όχι μόνον προετοιμασμένη αλλά και με τρόπο ώστε να βγάλει ακόμα περισσότερα.  

Ο παγκόσμια μεγάλος ενεργειακά καταναλωτής που λέγεται Ευρώπη χωρίς LNG έστω και αναβαπτισμένο θα πεθάνει από την πείνα μέσα σε λίγες εβδομάδες, οπότε αγοράζει όσο όσο και απ΄όπου βρει αδιαφορώντας για την προέλευση του. 

Αποτέλεσμα; Η Κίνα καρπώνεται ένα κέρδος περί του 300% σε σχέση με την τιμή που αγοράζει, η Ρωσία δεν καταλαβαίνει καν τι σημαίνουν οι κυρώσεις και οι Ευρωπαίοι πληρώνονται το LNG σε τριπλάσια και τετραπλάσια τιμή στο όνομα της εξυπηρέτησης του αφηγήματος. 

Η κομουνιστική Κίνα παίζει τρελό παιχνίδι εκμεταλλευόμενη τον Καπιταλισμό και το βασικό του συστατικό την υπερκατανάλωση με αποτέλεσμα ο Άξονας Κίνας -Τουρκίας - Ρωσίας για τον οποίο σας έχω γράψει εδώ και τρια χρόνια να έχουν κυριολεκτικά χεστεί στο ευρώ. 

Αποτέλεσμα : Αντί να τιμωρηθεί ο Πούτιν τιμωρούνται οι ευρωπαίοι πολίτες ενώ την ίδια ώρα δημιουργείται μια νέα σχέση εξάρτησης μεταξύ Ευρώπης και Κίνας. 

Το ποστ αυτό ανέβηκε με συνδυασμένες πληροφορίες από τις παρακάτω ιστοσελίδες : Financial Times, Nikkei, Oilprice και Zerohedge. 


πηγή : freepen.gr 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Περί των 567 δις που είναι εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό και έχουν τρελαθεί οι οπαδοί του Σώρρα (παράκληση να ανοίξουν τα μάτια τους)

Η σφαγή των αμνών... Μερος τρίτο από το παζλ

Πέντε ερωτήματα για την εκτόξευση πυραύλων της Βόρειας Κορέας

Το νομικό καθεστώς των Ιμίων - Ο επίσημος χάρτης της Τουρκίας

Σημασία ελάχιστη έχει τι πραγματικά γίνεται. Σημασία έχει τι γράφεται στη συνείδηση των πολλών