Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν ότι συμμετείχαν στη βύθιση του καταδρομικού Μόσκβα- The New Yorker


Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν ότι τον Απρίλιο παρέδωσαν στο καθεστώς του Κιέβου τις συντεταγμένες της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, του πυραυλικού καταδρομικού Moskva, σύμφωνα με την αμερικανική έκδοση του The New Yorker.

Το περιοδικό δημοσίευσε ένα ογκώδες άρθρο για τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία και, όπως έμμεσα παραδέχεται πλέον η Ουάσιγκτον, δεν συνίσταται μόνο στη μεταφορά της HIMARS.

Έτσι, το άρθρο λέει ότι τον Απρίλιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από αίτημα του Κιέβου, μετέδωσαν τις συντεταγμένες του καταδρομικού Moskva, όπου μετά σημειώθηκε έκρηξη σε αυτό.

Επιπλέον, αποκαλύφθηκε το σχέδιο συμμετοχής του Πενταγώνου στις συγκρούσεις στο μέτωπο Izyum.

Το άρθρο υποστηρίζει ότι το σχέδιο της επίθεσης κοντά στο Μπαλακλιά  αναπτύχθηκε το καλοκαίρι από τις δυνάμεις του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας σε μια από τις στρατιωτικές βάσεις στην Ευρώπη.

Ταυτόχρονα, «ο αμερικανικός και ο βρετανικός στρατός βοήθησαν να τελειοποιηθεί η στρατηγική των Ουκρανών».

Η αρχική ιδέα ήταν να ξεκινήσει μια ευρεία επίθεση στη Χερσώνα , αλλά οι ασκήσεις διοίκησης και του επιτελείου έδειξαν ότι αυτό θα οδηγούσε σε πάρα πολλές απώλειες για τον ουκρανικό στρατιωτικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.

"Ως αποτέλεσμα, επικεντρωθήκαμε στην ιδέα μιας επίθεσης σε δύο μέτωπα. Λίγο μετά, ο Reznikov (Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας) ενημερώθηκε για αυτά τα σχέδια", γράφει η εφημερίδα.

Με τόσες πολλές ρωσικές μονάδες ανεπτυγμένες στα νότια, ορισμένες περιοχές στα βορειοανατολικά φυλάσσονταν από ανεπαρκώς εξοπλισμένες ρωσικές δυνάμεις και από αστυνομία ταραχών με μικρή εμπειρία μάχης.

Μεταξύ άλλων, το The New Yorker υποστηρίζει ότι η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να στείλει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS στην Ουκρανία, αφού το Κίεβο εκφράζει ξεκάθαρα τις προθέσεις του να χτυπήσει την Κριμαία.

Επίσης οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να παράσχουν στην Ουκρανία πολλά HIMARS MLRS γιατί απλά δεν είναι διαθέσιμα.

"Όχι επειδή  δεν είμαστε εδώ για εσάς. Όχι γιατί δεν σας εμπιστευόμαστε, αλλά επειδή απλά δεν υπάρχουν σε απεριόριστο αριθμό στον πλανήτη Γη", πρόσθεσε η πηγή του Πενταγώνου.

Είναι η ίδια ιστορία με τα συστήματα αεράμυνας που τόσο απεγνωσμένα ζητά τώρα το καθεστώς του Κιέβου.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της άμυνας των ΗΠΑ, το πρόβλημα είναι περισσότερο τεχνικό παρά πολιτικό.: «Δεν έχουμε πολλά εφεδρικά συστήματα αεράμυνας που να μπορούν να παρασχεθούν».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΛΛΗΝΑ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΙΣ;;;;

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

«Άκου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου…»

Η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη των συμπλοκών της μέσης Ανατολής! Η πίεση που ασκείται προς το Κατάρ έχει συγκεκριμένο σκοπό!

Επίθεση με τσεκούρια στο σταθμό των τρένων στο #dusseldorf