Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας Zorana Mihajlovic μίλησε για το ατύχημα στον πετρελαιαγωγό Druzhba



Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας Zorana Mihajlovic είπε σήμερα ότι πρέπει να ξέρουμε ότι υπάρχει ένας ενεργειακός παγκόσμιος πόλεμος σε εξέλιξη στον κόσμο.
 Δεν βρισκόμαστε ακόμη σε παγκόσμιο πόλεμο όπως τον φανταζόμαστε, δεν υπάρχουν ατομικά όπλα, αλλά αυτός είναι ένας ενεργειακός παγκόσμιος πόλεμος.

 Αυτό που συμβαίνει με τον πετρελαιαγωγό Druzhba, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος πετρελαιαγωγός στον κόσμο, μήκους περίπου 4000 χιλιομέτρων και μέσω του οποίου περνά μόνο ρωσικό πετρέλαιο, μοιάζει με τη συνέχεια αυτού που συνέβη στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream.

Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν θέμα συντήρησης, ειπώθηκε ότι υπήρχε βλάβη και μετά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν έτσι, αλλά ότι ήταν εκτροπή. Αυτός είναι ένας ενεργειακός παγκόσμιος πόλεμος, γιατί μιλάμε για υποδομές ζωτικής σημασίας, αν δεν υπάρχουν υποδομές μεταφορών και ενέργειας, δεν υπάρχει οικονομία, βιομηχανία και πάντα το επόμενο βήμα είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος.

Την ίδια ώρα η Σερβία και η Ουγγαρία συμφώνησαν να εμβαθύνουν τους ενεργειακούς δεσμούς τους με τη Ρωσία

Η Σερβία σχεδιάζει να συνδεθεί με τον πετρελαιαγωγό Druzhba στην Ουγγαρία μετά από μια νέα παρτίδα κυρώσεων της ΕΕ, επιβεβαίωσαν το Βελιγράδι και η Βουδαπέστη.

Η Σερβία λαμβάνει επί του παρόντος το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου της χώρας μέσω της Κροατίας, μια επιλογή που πιθανότατα θα καταστεί αδύνατη μετά από μια νέα παρτίδα κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας.

Το Druzhba, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα αγωγών στον κόσμο, μεταφέρει αργό πετρέλαιο 4.000 χιλιόμετρα (2.500 μίλια) από το ανατολικό τμήμα της ευρωπαϊκής Ρωσίας, σε διυλιστήρια στην Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Σλοβακία

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βόμβα από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο: Ενσωμάτωση των εμβολίων κατά του covid19 στα παιδικά εμβόλια

Ηχήστε οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές...

Η Ρωσία υπόσχεται σιτηρά στα φτωχότερα έθνη Η Μόσχα θα προμηθεύσει επίσης δωρεάν λιπάσματα σε τέτοιες χώρες, είπε ο Ρώσος πρόεδρος

ΕΚΤΑΚΤΟ : Σε 12 περιοχές της Ουκρανίας ηχούν αυτή τη στιγμή (15.45) οι σειρήνες

Αυτές τις κρίσιμες ώρες επέλεξε η κυβέρνηση να παίζει με το συνταξιοδοτικό των Ενόπλων Δυνάμεων