Το άρωμα του Λεβάντε και η σχέση της Συρίας με τη Λιβύη Μέρος τέταρτο... Ξεσκεπαζουμε την μεγαλύτερη συνωμοσία


 

Το άρωμα του Λεβάντε και η σχέση της Συρίας με τη Λιβύη

Μέρος τέταρτο... Ξεσκεπαζουμε την μεγαλύτερη συνωμοσία 

Σίγουρα έχετε διαβάσει άπειρα άρθρα από τους περισσότερους αναλυτές για τους λόγους που ο Ερντογάν, η Γαλλία, το Ιράν, το Ισραήλ, οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί θέλουν πάση θυσία  την βόρεια Συρία. Και φυσικά εννοώ τα χρυσοφόρα κοιτάσματα πετρέλαιου. Όμως εκτός από το πετρέλαιο σαν υλικό θεωρητικά φαίνεται να μην υπάρχει καμία άλλη σχέση μεταξύ Συρίας και Λιβύης  (έκτος του γεγονοτος  ότι και στη Λιβυη παίζουν οι ίδιοι ακριβώς παίχτες). 

Ή μήπως όχι; 

Πάμε να ξετιλίξουμε το κουβάρι και θα δείτε ότι όλοι αυτοί δεν ενδιαφέρονται μόνο για το πετρέλαιο και όλοι αυτοί έχουν μια κοινή συνισταμένη, άγνωστη ή έστω λιγότερο γνωστή στους περισσότερους. Αποτελούν εν ενεργεία ή εν δυνάμει πυρηνικες δυνάμεις.

Σήμερα είναι ευρέως αποδεκτό ότι οι Σουνίτες χρηματοδότησαν την αραβική άνοιξη σε όλη την εγγύς Ανατολή προκειμένου να μπουν υπό πλήρη αμερικανικό έλεγχο τα πετρέλαια της εγγύς Ανατολής. Στο σχέδιο αυτό αντιτάχθηκαν τρεις ηγέτες. Ο Καντάφι στην Λιβύη, ο Μουμπάρακ στην Αίγυπτο και ο Άσαντ στη Συρία.  Όλες δλδ οι χώρες που από το 2010 και μετά διαλύθηκαν. Αυτά πάνω κάτω είναι σε όλους γνωστά. 

Οι Τούρκοι και στις τρεις αυτές χώρες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με το πετρέλαιο. Τα έχει πει εκτενώς ο φίλος και μέλος της ομάδας George Adalis B για αυτό θα κάνω μια πολύ σύντομη αναφορά. Η Τουρκία από την ίδρυση της Tourkish Petroleum CO, πριν απο 88 χρόνια στην ιδρυτικής της πράξη της παραχωρήθηκαν από τις μεγάλες δυνάμεις τις εποχής (Γερμανία Βρετανία Γαλλία) δικαιώματα σε πεδία στην Αίγυπτο. Η Τουρκία βρίσκεται μια ανάσα από τα πεδία της Συρίας και του Βορείου Ιράκ και φυσικά έχει αρκετές πετρελαιοπηγές στην Λιβύη. Για πιο Αναλυτικά σας παραπέμπω στο προφίλ του Γιώργου γιατί όπως θα διαπιστώσετε το ζήτημα έχει πιο μεγάλο βάθος και το βάθος αυτό προέκυψε μόλις πριν τρία χρόνια. 

Πάμε λοιπόν στο 2015, περίπου τέτοια εποχή η Ε.Ε. αποφασίζει να βάλει αυστηρούς περιορισμούς στα φωσφορικά λιπάσματα που περιέχουν κάδμιο. Αυτό είχε ως άμεσο αποτέλεσμα να πληγεί η Ρωσική Οικονομία, που αποτελούσε μέχρι τότε τον βασικότερο προμηθευτή φωσφορικών λιπασμάτων των χωρών της ΕΕ. Την ίδια χρονιά και ενώ ο πόλεμος στη Συρία είχε ενταθεί σε όλα τα επίπεδα ανακαλύπτουν οι Ρώσοι ερευνητές ότι τα πεδία φωσφορικών αλάτων της Συρίας αν και περιορισμένα σε σχέση με αυτά της Ρωσίας όμως είχαν μόλις 4 γραμμάρια κάδμιο ανά μετρικό τόνο. Δλδ σχεδόν τίποτα... Αμέσως λοιπόν οι Ρώσοι ρίχνονται στη μάχη πλάι πλάι με τους Σύριους ενάντια στους Τούρκους -που μέχρι τότε τους ενοιαζαν μόνον τα πετρέλαια- και φυσικά τα φιλαράκια των Τούρκων τα μέλη του ισλαμικού χαλιφάτου. 

Το τι έγινε μετά τα ξέρετε όλοι, όμως στο ζουμί δεν φθασαμε ακόμη... 

Το 2017 Ρωσία και Συρία υπογράφουν μια τεράστια συμφωνία παραχώρησης των πεδίων φοσφορικων αλάτων στην ρωσική εταιρεία Stroytransgaz διάρκειας 50+50 ετών και συγκεκριμένα στα πεδα φωσφορικών αλάτων Kanifish και Al-Sharqiya στην Παλμύρα (δλδ εκει που έγιναν οι μεγαλύτερες μάχες...), ενώ ταυτόχρονα οι Ιρανοί βγαίνουν εκτός παιχνιδιού και οι Τούρκοι ακόμα βρίσκονται σε άγνοια.

 5.000.000 τόνοι ετήσια παραγωγή μόνο στα δύο αυτά πεδία και υπαρχει δυνατότητα να αυξηθεί στους 12,5 εκατ..  Επιφανειακά πεδία μηδενικού κόστους εξόρυξης, χαμηλού καδμίου και κυρίως λιγοστής επεξεργασίας. Δλδ καθαρό κέρδος.

Και πάλι όμως δεν είναι αυτό το ζουμί. 

Η Ρωσία για να έχει την ησυχία της (όχι μόνο των φοσφωρικων αλάτων όπως θα αποκαλύψω σε λίγο) κάνει συμφωνία με την Τουρκία να κρατήσει ένα αρκετά μεγάλο μέρος της Βόρειας Συρίας και την βάζει στο παιχνίδι της Λιβύης... Άσχετα αν η Τουρκία θεώρησε ότι της είναι πιο εύκολη η εμπλοκή με την "νόμιμη κυβέρνηση" σημασία έχει ότι στο γήπεδο αυτό την έβαλε η Ρωσία και αυτό γιατί στη Συρία είχε γινει μία τεράστια ανακάλυψη που η Τουρκία έμελε να την μάθει 18 μήνες μετά...

Στα τέλη του 2017 οι Ρώσοι γεωλόγοι πάνω στη επεξεργασία των φωσφορικών αλάτων διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένα ακόμα υποπροϊόν και μάλιστα σε εξαιρετικά μεγάλη συγκέντρωση. 300 γραμμάρια ανά μετρικό τόνο. 

ΟΥΡΆΝΙΟ

300 γραμμάρια ανά  μετρικό τόνο σημαίνει 30% περισσότερο από ότι τα καλύτερα κοιτάσματα της Ρωσίας που με το ζόρι φθάνουν τα 200γραμμαρια  στην καλύτερη των περιπτώσεων...

Ναι καλά διαβασατε τα ετήσια  επιφανειακά κοιτάσματα περιέχουν περίπου 15 τόνους ουράνιου που με ελάχιστη επεξεργασία είναι έτοιμο για χρήση... οπότε ποιος τα χέζει τα πετρέλαια;;;;

Οι Ρώσοι λοιπόν από τότε έπαιξαν ένα απίστευτο παιχνίδι στην Τουρκία τη φόρτωσαν πολλά δισεκατομμύρια χρέη για να πάρουν ένα αμυντικό σύστημα αεράμυνας όταν την ίδια στιγμή εφαρμόζουν επιθετικό δόγμα, την απομάκρυναν από το ΝΑΤΟ και τον μπαμπάκουλη Τραμπάλα...

Αυτό οι Τούρκοι άρχισαν να το μαθαίνουν εντελώς τυχαία από πληροφορίες που τους ήρθαν από το συριακό παρατηρητήριο το οποίο ουσιαστικά λειτουργεί ως το μακρύ χέρι της MIT στη Συρία λίγους μήνες πριν τη δύση του 2018. Και δεν είναι τυχαίο ότι από εκείνη την ημέρα και μετά άρχισαν να αλλάζουν στάση απέναντι στους Ρώσους...

Για λόγους πολιτικής ευθιξίας ή καλύτερα θα λέγαμε προκειμένου να μην ξεφτιλιστεί απόλυτα ο πρόεδρος Ερντογάν στο λαό του (μετά από 50 δις έξοδα και κάτι εκατοντάδες νεκρούς) αποφάσισε να δώσει τη μάχη της Λιβύης την οποία ξέρει εξ υπαρχής ότι την έχει χαμένη όμως δεν του έμεινε καμία άλλη λύση μπροστά στην ολοκληρωτική κατάρρευση. 

Για να το επιτύχει αυτό αναγκαστικά πρέπει να ενώσει τους Τούρκους πουλώντας τους το σενάριο του Εθνικού κινδύνου ακριβώς όπως κάνει δηλαδή και ο Μητσοτάκης σε μας. Οι κακοί Έλληνες λοιπόν θέλουν να φάνε τους Τούρκους... Όχι ότι δεν θέλουμε αλλά άλλο θέλουμε και άλλο πράττουμε...

Φυσικά όλο αυτό εξυπηρετεί και την μεγάλη φιλοδοξία του τούρκου προέδρου να καταστεί η Τουρκία ηγέτιδα δύναμη του σουνιτικού ισλάμ στην εγγύς και Μέση Ανατολή και να μετατρέψει την κοσμική τουρκική δημοκρατία σε Σουνιτικό Χαλιφάτο.

Όλα αυτά τα οποία σας παρέθεσα καθώς και άλλα τα οποία θα σας γνωστοποιήσω τις επόμενες μέρες συνθέτουν ένα τεράστιο κομμάτι του παζλ και αποδεικνύουν ότι ο Ερντογάν κάνει ότι κάνει γιατί ακριβώς βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σερβίας Zorana Mihajlovic μίλησε για το ατύχημα στον πετρελαιαγωγό Druzhba

Οι επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κατάρ!

UAV και DRONE το παρόν και το άμεσα μέλλον στις συρράξεις Τουρκίας - Ελλάδας

Κομβική απόφαση του ΣτΕ για παράνομη υπερφορολόγηση

Η μάχη με τους "συνωμοσιολόγους"...