Αντέχεις την αλήθεια; Επεισόδιο 3ο Από το Βατικανό, στο Σίτυ, τις Βρυξέλλες μέχρι και στον Λευκό Οίκο.

 Αντέχεις την αλήθεια;

Επεισόδιο 3ο

Μεταξύ δευτέρου και τρίτου επεισοδίου επίτηδες μπήκε σφήνα μια σειρά από πόστ που σχετίζονται τόσο με την ελληνική, όσο και με την τουρκική οικονομία. Σας έδωσα στα ποστ αυτή μια ακριβή εικονα του γενικού πλαισίου της παρούσας κατάστασης. Και υπήρχε λόγος...

Στο τρίτο επεισόδιο έχουμε όχι απλά ένα σενάριο αλλά μια ιστορία που ξεκινάει από τα υπόγεια του μεγάρου του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών, την αίθουσα διασκέψεων του Πάπα στο Βατικανό και φθάνει στις Βρυξέλλες και τον Λευκό Οίκο.

Όπως είδαμε η Τουρκία αύξηση κατά 300% τις εξαγωγές της μέσα σε λίγες εβδομάδες. Αυτή η αύξηση οδήγησε την Τουρκία στην αύξηση της παραγωγής. Είχα γράψει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε την πιο σωστή κίνηση εν μέσω παγκόσμιας κατάρρευσης. Αντί να ακούσει τους ηλίθιους πολιτικολογους στράφηκε στους τεχνοκράτες, οι οποίοι συνέστησαν αλλαγή 180 μοιρών στην τουρκική οικονομία και στροφή στον πρωτογενή τομέα. 

Όσο και αν πέφτει η λίρα οι Τούρκοι έχουν δουλειά και όσο ο κόσμος δεν πεινάει δεν αντιδρά. Το μάθημα αυτό το δίδαξε καλύτερα από όλους ο Τσίπρας... αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

Η στροφή στον πρωτογενή τομέα για μια οικονομία που ούτως ή άλλως έχει αυτάρκεια στο120-180% δημιουργεί το πρόβλημα του στοκαρισματος. Γεμίζουν δλδ οι αποθήκες και αρα χρειάζεται ενεργοποιήση της εμπορικής διπλωματίας για να πουληθει έστω και με ελάχιστο κέρδος η παραγωγή. Στο εγχείρημα και την μέχρις στιγμής επιτυχία όπως είδαμε συνέτεινε η ελεγχόμενη πτώση της λίρας που κατά την δική μου άποψη είναι απόλυτα ελεγχόμενη. 

Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπάρχει όσο βρίσκει αγορές ρουφήχτρες... Αυτό είναι το ρεζουμε της υπόθεσης. 

Και αυτή είναι και η παγίδα που στήνεται και στην οποία Ελλαδα και Τουρκία θα πέσουν μαζί μέσα, χέρι χέρι και.σφυχτοαγκαλιασμενοι όσο ποτέ...

Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγουμαι. 

Ο μοναδικός τρόπος για να τραβηχθεί το χαλί κάτω από τα πόδια του Ερντογάν και να φύγεις νύχτα χωρίς φεγγάρι από την Τουρκία περνάει από την Ελλάδα και την Κύπρο. 

Όπως είναι γνωστό τόσο η Κύπρος όσο και πρόσφατα και η Ελλάδα ζήτησαν τη λήψη μέτρων σε βάρος της Τουρκίας (στα λόγια...). Δηλαδή να τιμωρηθεί η Τουρκία με την επιβολή κυρώσεων τελωνειακών και απαγόρευσης εισαγωγών. Δλδ

 μιλαμε για σενάριο στραγγαλισμού της τουρκικής οικονομίας. 

Αν μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αυτό οφείλεται σε τρεις κρίσιμους παράγοντες. Τα μεγάλα κεντρα αποφάσεων Σίτυ Λονδίνου, Βρυξελλών, Βατικανό, Ουάσιγκτον δεν έχουν  αποφασίσει αν και ποτε θα βάλουν τη θηλιά στον Τούρκο και θα δώσουν με τον τρόπο αυτό την αφορμή στην Τουρκία να τιμωρήσει τις χωρες που ζήτησαν τον στραγγαλισμό της... Δλδ την Ελλάδα και την Κύπρο μας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βόμβα από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο: Ενσωμάτωση των εμβολίων κατά του covid19 στα παιδικά εμβόλια

Η Ρωσία υπόσχεται σιτηρά στα φτωχότερα έθνη Η Μόσχα θα προμηθεύσει επίσης δωρεάν λιπάσματα σε τέτοιες χώρες, είπε ο Ρώσος πρόεδρος

UAV και DRONE το παρόν και το άμεσα μέλλον στις συρράξεις Τουρκίας - Ελλάδας

ΕΚΤΑΚΤΟ : Σε 12 περιοχές της Ουκρανίας ηχούν αυτή τη στιγμή (15.45) οι σειρήνες

Κομβική απόφαση του ΣτΕ για παράνομη υπερφορολόγηση