Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ή διέξοδος της λύσης χωρίς λύση;

 Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ή διέξοδος της λύσης χωρίς λύση; 

Η μετάφραση είναι απλή: Ή πάμε πόλεμο ή πάμε διεθνές δικαστήριο. 

Για να καταλάβουμε πως ένας υπουργός ενημερώνεται λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για μια συμφωνία που πάει η υπογράψει πρέπει να καταλάβουμε και λίγο το παρασκήνιο. 

Τι κάνεις όταν ξέρεις ότι σε 22 μέρες ή θα έχεις κάνει κάτι ή θα βρεθείς προ τετελεσμένων; 

Τι κάνεις όταν σου δίνουν κάτι στο πιάτο και δεν μπορείς ούτε να το σκεφτείς; 

Πώς αντιδρας σε λάθη δεκαετιών; 

Όταν από το 1944 μέχρι σημερα ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις αποδείχθηκαν πολύ λίγες και τώρα πρέπει να λυθούν όλα σε μια φάση που είσαι με την πλάτη στον τοίχο...

Αποκάλυψη Νο1 (εσείς εδώ την ξέρετε ήδη)

Ο Μητσοτάκης ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ την Τουρκία να πάμε στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης. Ο Ερντογάν δεν του κάνει την χάρη όμως. 

Αποκάλυψη Νο2

Η συμφωνία της κοινής ΑΟΖ ναι έχει σοβαρότατες  ελλείψεις,  με κύρια ότι πλέον αναγνωρίζεται και επίσημα η πουστια του 1951 που σας αποκάλυψα σε προηγούμενο ποστ. Έχει και άλλη μία σημαντική έλλειψη που έγραψε ο φίλος George Adalis B ενώ περιγράφει τα σημεία δεν λέει πουθενά με τρόπο και κυρίως της αφετηριες και τους τερματισμούς με βάση τις οποίες αυτά καθορίστηκαν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και να φουντώσουν για άλλη μια φορά οι θεωρίες συνωμοσίας (και όχι άδικα) και να λέει πάλι ο καθένας μας το μακρύ και το κοντό του. 

Αποκάλυψη Νο3 

Η συμφωνία έγινε όχι για να ανακηρύξουμε ΑΟΖ ή για να δώσουμε υδροτεμαχια στις πετρελαϊκές αλλά για να εξαναγκαστεί ο Ερντογάν να πάμε στη Χάγη. 

Αποκάλυψη Νο4

Ο Μητσοτάκης το10% που φέρεται (το πραγματικό νούμερο είναι λιγότερο) να έδωσε δώρο στην Αίγυπτο είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που φοβάμαι ότι έχει σκοπό να δώσει στην Τουρκία. Ναι είμαστε ευτυχισμένοι που ο Τούρκος είναι υπερφιαλος και τα θέλει τώρα και όλα.

Αποκάλυψη Νο5

Οι έρευνες που έκανε το Barbaros πριν από δύο χρονια νότια του Καστελόριζου και που το αποτέλεσμα δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ τι βρηκαν; μήπως ότι τα κοιτάσματα δεν είναι αξιοποιήσιμα λόγω γεωλογικής διαμόρφωση και πανάκριβου κόστους εξόρυξης;;; Η ερώτηση καθαρά ρητορική. 

Αποκάλυψη Νο6

Πάμε πόλεμο; 

Ο Τούρκος Χάγη για ένα 40% μάξιμουμ δεν πάει στη Χάγη Εδώ σας έχω γράψει το γιατί άπειρες φορές. Ο Τούρκος θέλει πάνω από το 55 με ιδανικο το 70% για να φθάσει στην αμμωδη περιοχή εξορύξεων (άμμος=φθηνή εξόρυξη=σημαντικό κέρδος από τα 32 δολάρια και πάνω). Οπότε δεν έχει άλλη λύση. Είτε θα φάει στη μάπα την ΕλληνοΑιγυπτιακη συμφωνία είτε θα πάει σε πολεμικές πράξεις για να υπερασπισθεί το Τουρκολιβυκοσύμφωνο. 

Τι κερδίσαμε και τι χάσαμε; 

Χάσαμε: Αν ισχύει (είπαμε το ψάχνω) χάσαμε κάποια τετραγωνικά χιλιόμετρα σε ένα οικόπεδο που δεν ξέρει ΚΑΝΕΙΣ πέραν των Ναζί τι υπάρχει και αν υπάρχει κάτι. όλοι υποθέτουν λόγω του βάθους και της γεωλογικής διαμόρφωσης. Αλλά έρευνες δεν έχει κάνει κανένα κράτος ή φορέας μέχρι σήμερα. 

Κερδίσαμε: Ο ΟΗΕ μόλις την επόμενη εβδομάδα κατατεθεί η συμφωνία Ελλάδος Αιγύπτου παγώνει τη διαδικασία καταχώρησης του Τουρκολιβυκου συμφώνου που ήταν να ολοκληρωθεί στις 9/9/20. 

Πριν από μερικούς μήνες ζήτησα κάτι και γνωρίζω ότι κάποιος το μετέφερε εκεί που πρέπει. 

Να αφηνιασουμε στα εξοπλιστικά, ακόμα και αν χρειαστεί να μην έχουμε να φάμε, ακόμα και αν όλα γίνουν με λοβητουρες γιατι η Τουρκία τον πόλεμο τον έχει πιο εύκολο και από το ρέψιμο μετά από κόκα κόλα... Και τώρα πλέον έχει όχι μόνον την αιτία αλλά και την αφορμή...

Το κακο είναι ότι οι σύμβουλοι Μητσοτάκη που σήμερα έπρεπε να τους είχε ήδη στείλει σπίτι τους πίστεψαν την παραμυθα ότι ο Τούρκος μπορεί να οδηγηθεί στη Χάγη... Φευ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η μάχη με τους "συνωμοσιολόγους"...

Βόμβα από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο: Ενσωμάτωση των εμβολίων κατά του covid19 στα παιδικά εμβόλια

Η Ρωσία υπόσχεται σιτηρά στα φτωχότερα έθνη Η Μόσχα θα προμηθεύσει επίσης δωρεάν λιπάσματα σε τέτοιες χώρες, είπε ο Ρώσος πρόεδρος

UAV και DRONE το παρόν και το άμεσα μέλλον στις συρράξεις Τουρκίας - Ελλάδας

ΕΚΤΑΚΤΟ : Σε 12 περιοχές της Ουκρανίας ηχούν αυτή τη στιγμή (15.45) οι σειρήνες